Български


Препоръки за съхранение и боравене с пелети

  • 15/02/2016 20:23
atlas-pellets.com препоръчва съхранение на вашите пелети вътре в суха зона за свободна от наводнения, мухъл и с висока влажност. Подреждането на торбите върху палет и картонена подложка на производителя е чудесен начин вдигнете вашите пелети от земята и да ги предпази от влага.
1

Съхраняване на закрито

atlas-pellets.com препоръчва съхранение на вашите пелети вътре в суха зона за свободна от наводнения, мухъл и с висока влажност. Подреждането на торбите върху палет и картонена подложка на производителя е чудесен начин вдигнете вашите пелети от земята и да ги предпази от влага.

ВЪНШНО СЪХРАНЕНИЕ

Ако не разполагате с помещение за съхраняване на пелети в гаража или мазето, следващото най-добро нещо е, навес или подслон на по високо, сухо място. Ако съхранявате пелети навън,внимателно ги проверявайте, когато  пристигат ремонтирайте всички кръпки, дупки  с водоустойчива лента или допълнителни слоеве от стреч фолио. Силно препоръчваме да се добави допълнителен, здраво закрепен брезент над тях , за да се предпазят от вода, пряка слънчева светлина от всякакви птици или катерици, които могат да пробият найлоновия пласт.

По-долу ще намерите конкретни съвети спрямо сезон за запазване на вашите дървесни пелети безопасни и сухи.

Съхраняване през лятото

През летните месеци се уверете, че пелетите се съхраняват в част във вашия двор или алея, която няма да се наводнява. Директен контакт от по-долу може да причини увреждане и да върне пелетите към първоначалната им форма: дървени стърготини. Също така, да се внимава с всички напоителни глави или пътеки за пръскане на вода. Ние препоръчваме да поставите брезент над тях. Това не само предпазва опаковката от постоянното излагане на елементите, но също така предпазва от благословиите на листа, мръсотия, и птици.Проверявайте вашите пелети от време на време, само за да се уверите, че катериците не са направили жилище там!

Съхраняване през есента

Сега вашето гориво е било навън за няколко месеца и вие сте готови да запалите вашата печка ! Внимателно отстранете защитната обвивка и разрежете целуфана на най-горния ръб на палета, за да измъкнете най-горните торби навън. Оставете покривалото възможно най-дълго . Използвайте покривалото за защита на торбите и се покрива с брезента. Поставете тежък предмет на върха на палета да запази брезента на място.

Съхраняване през зимата

Изчистете пътека(от снега) до и около палета с вашите пелети. Това ще ги предпази от снега и/или леда. Продължавайте да изпозвате брезента и защитното фолио, за да запазите пелетите си сухи.

Съхраняване през пролетта

Вие сте били на топло и загрети през цялата зима, а сега е време за пролетно почистване! Ако са ви останали насипни торби, намерете място в гаража или ги дръжте навън, просто да ги предпазите от елементите - както е описано по-горе. Изпразнете хопера вашата печка и следете пролетните Промоции които предстоят!